Az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi tájékoztató
Jelenleg az epítőanyagok ára napi szinten változik. A feltüntetett árak csak tájékoztató jellegűek! Az aktuális árakról kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken.
Mivel fedjük be otthonunkat? – Cserép

Tetőcserép, tetőépítés


Tetőtípusok
Sokakban felmerül a kérdés, hogy a házépítésnél vagy felújításnál mit rakjanak a tetőre. A lehetőségek széles skálája tárul az ember elé ilyen helyzetben, de fontos megvizsgálni, hogy mire és hogyan fogjuk használni az épületünket. Választhatjuk a lemezborítást, ami biztonságos megoldás lankás, vagy túl meredek tetők esetében, viszont hangosabb az esőben, jégesőben, mint a társai. A zsindely borítás is stílusos, sokféle lehet, de a nyári melegekben sokkal nagyobb a hőkibocsátása és a színes szemcsék idővel elkezdenek lekopni a felületéről. Vannak a hagyományosabb módok is, mint a nádfedés, ami nagyon jó hő és vízszigetelést ad az épületeknek, viszont nehéz hozzá szakembert találni. Emellett a nádtetőt 3-5 évente tömni kell, hogy megtartsa feszességét. A sík és hullámpala már nem nagyon jön számításba a mai épületek esetén, mert kevésbé esztétikus fedőanyag. A legtöbb házon ezen az éghajlati övön cserepet, illetve betoncserepet használnak.

Tetőcserepek
Sokszor bizonyított tetőfedő anyagok, amik ellenállnak az időjárásnak és megvédik az épületeket. Felmerül a kérdés, hogy melyik a jobb? Ez egy összetett kérdés, és nincs is teljesen egyértelmű válasz. Mindkét megoldásnak vannak előnyei:

Kerámiacserepek – A mai gyártók többsége több 10 év (általában 30-50 év) garanciátvállalnak a termékeikre. Nyilván ez ad egy biztonságérzetet a vevőnek, mert a cserépválasztásának a kockázatát a gyártó vállalja. Az anyagból készült, kiégetett cserepek időtállók, csak akkor lehetnek hibásak, ha véletlen az anyagába maradnak mész darabok. Ezek a darabkák víz hatására feloldódnak és helyet engednek a felfagyásnak. A legtöbb ilyen terméknél szigorúan figyelnek az alapanyag minőségére. Gyakorlatilag annyi a feladatunk, hogy kiválasszuk melyik cserép a szimpatikus számunkra. Az agyagcserép jó tulajdonságai közé tartozik, hogy páraáteresztő az anyaga, így a tető kevésbé tud bepárásodni/nedvesedni.

Betoncserepek – A betoncserepeket egyre nagyobb körben használják megbízhatóságuk miatt. Gyakran éri a vád, hogy nagyon nehéz a hagyományos agyagcseréphez képest. Ez darabonként így is van, de mivel egy betoncserép nagyobb, mint egy agyagcserép, így a négyzetméterenkénti súlykülönbség már elhanyagolható. Viszont pont ez az egyik jó tulajdonsága a viharokkal szemben, mert nehezebben bontja meg a tetőt a szél. A másik előnye, hogy a mérete fix. Az agyag égetése közben deformálódhat a forma. Ez a betoncserepek esetében nincs így. Fontos, hogy a betoncserepek nem engedik át se a párát, se a vizet és emiatt szellőzőcserepeket kell beépíteni a tetőbe. Végső soron a folyamatos átszellőztetés nem csak a bepárásodást akadályozza meg, de hűti a tetőt a nyári kánikulában.

Magyarországon egy normál tetőre leginkább cserepet/betoncserepet használnak, mert bevált, esztétikus és időtálló. A felrakásához nem kellenek különleges eszközök vagy technikák és biztosak lehetünk benne, hogy jól döntöttünk. További típusok melléképületekre, carportokra, teraszfedésre is tökéletesen alkalmasak.

Tekintse meg tetőcserép és tetőfedő anyag kínálatunkat Maglód fatelepen, Üllőn fatelepen, Debrecen fatelepen.

 

Tetőépítés

Kérjen ingyenes ajánlatot teljes tetőszerkezetre és tetőfedő anyagokra, kivitelezésre! Tekintse meg termékeinket!

TETŐFEDŐ ANYAGOK

Elérhetőségek

Pan-Manfa Kft.
Üzlet és iroda: 2225 Üllő, Pesti út 278.
Tel: +36 30 458 2134 | +36 70 397 5230
E-mail: info@panmanfa.hu
H - 2225 Üllő, Hatháza utca 1.
H - 2234 Maglód, Katona József utca 1.
H - 4002 Debrecen, Fülehalmi utca 1.
(Böszörményi út és Fülehalmi út
sarok)
 Tel: +06 20 589 1606
H - 5440 Kunszentmárton, Öcsödi út 11.

2008 - 2019 © Pan-Manfa Kft. Minden jog fenntartva.
-
--
»