A honlapunkon található árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatás mindenkori jogát fenntartjuk. Áraink a napi euró árfolyamtól függően változhatnak!
Pamnamfa.hu
Üllő, Pesti út 278.   •   +36 30 458 2134
Karrier   •   Pályázat   •   Blog
Pamnamfa.hu
Pamnamfa.hu
Pamnamfa.hu
-
0


Minden amit az OSB lapról tudni érdemes!

Széles körben felhasználható faanyag, melyet már 60 éve is alkalmaztak Észak Amerikában. Mára már elterjedt, könnyű megmunkálásának és tartósságának köszönhetően.


Minden amit az OSB lapról tudni érdemes!


Az OSB lap, azaz Oriented Strand Board , egy irányított szálelrendezésű, többrétegű faháncslap, melyet faipari fűrészáru gyártása során keletkezett fanyesedékből állítanak elő. A mikrofurnérok általánosan 10-12 cm hosszúságúak és 0,5 cm vastagságúak. Ezeket szárítják, majd bevonják MUPF (modifikált karbamid-fenol-formaldehid)  műgyanta ragasztóval, az így előállított  OSB lapok víztaszító képességgel és magas szilárdsággal rendelkeznek. A bevonat után magas hőmérsékletű préselőkkel a furnérokból különböző vastagságú ( pl. 6, 8, 10, 12, 15, 18, 22, 25 mm) OSB lapokat állítanak elő. A vízállóság eltérő lehet az OSB típus szerint. Az OSB1 - OSB2 típusúakat beltéren, míg az OSB3 - OSB4 - lapokat kültéren érdemes alkalmazzák. A műgyanta mellett maga a fenyő magas gyantatartalma is előidézi az OSB lapok vízállóságát, azonban utóbbiakat plusz emulziós parafinnal is bevonják, mely még időt állóbbá teszi így az alapanyagot.

OSB lap és nútféderes OSB lap

Bal oldali képen sima OSB látható, jobb oldali képen a nútféderes OSB látható.

Az OSB lap - felhasználható

Széles körben felhasználható faanyag, melyet már 60 éve is alkalmaztak Észak Amerikában. Mára már elterjedt, könnyű megmunkálásának és tartósságának köszönhetően. Használata kifejezetten ajánlott az alábbi esetekben:

belsőépítészet, mennyezetburkolatok készítéséhez  - 6 mm - 8 mm OSB lap  
padlózat alá

zsaluzáshoz - 10 mm OSB lap
könnyűszerkezetes házak oldala, tetőzsindelyek alá - 12 mm -15 mm -18 mm OSB lap
peronokhoz, lépcsőkhöz

állványokhoz, vakpadló készítéshez ( 22 mm -25 mm OSB lap)
standok, bútorok, polcokhoz is kiváló alapanyagként szolgál.

OSB rendelések kiszállítását országszerte vállaljuk Pest megyei (Üllő, Maglód), Kunszentmártoni és Debreceni fatelepünkről. Könnyűszerkezetes házak építését vállaljuk, legyen szó lakossági, ipari vagy magán megbízásról. Családi házak építése, ipari létesítmények építése, faszerkezetű épületek építése az egész országban! Vegye igénybe fejlett logisztikát és építési kivitelezési szolgáltatásainkat!

 

  OSB országos kiszállítás és kivitelezés!

OSB ÁRAK

TEKINTSE MEG OSB KÍNÁLATUNKAT!


x-
--
»