A honlapunkon található árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatás mindenkori jogát fenntartjuk. Áraink a napi euró árfolyamtól függően változhatnak!
Pamnamfa.hu
Üllő, Pesti út 278.   •   +36 30 458 2134
Karrier   •   Pályázat   •   Blog
Pamnamfa.hu
Pamnamfa.hu
Pamnamfa.hu
-
0


Kerti pihenők típusai. Milyen kerti pihenőt válasszak?

A kertes ház egyik legfőbb vonzereje a természet közelsége, melyben érdemes minél több időt eltölteni. Természetesen a lehető legnagyobb kényelemben. Erre a célra különbőző típusú kerti pihenők szolgálnak...


Kerti pihenők típusai. Milyen kerti pihenőt válasszak?


Kertes ház legnagyobb előnye

A kertes ház egyik legfőbb vonzereje a természet közelsége, melyben érdemes minél több időt eltölteni. Természetesen a lehető legnagyobb kényelemben. Erre a célra különbőző típusú kerti pihenők szolgálnak, melyekhez mára már hatalmas anyagkínálat áll rendelkezésre. Cikkünkben kiderül milyen típusú kerti pihenők a legnépszerűbbek, és ehhez milyen alapanyagok állnak rendelkezésünkre.

Kerti pihenők típusai, felhasználható anyagok

 
Pergola modern letisztult kertekhez: általában tetőszerkezet nélküli, modern, négyszög vagy téglalap alakú nyitott kerti pihenő. Természetesen a pavilonokhoz hasonlóan építhető hozzá fedett tető is, melyhez általában ponyvát vagy fényáteresztő polikarbonátot használnak fel. Különálló építmény, de helyhiány esetén hozzáépülhet a teraszhoz. Általában jó minőségű gerendából, például ragasztottból  épül. A fapillérek kiválthatóak kővel, burkolt betonnal.

Modern pergola építés

Pergola példái


 Pavilon klasszikus, romantikus kertekbe: zsindely vagy cserép tetőszerkezettel rendelkező kerti pihenőhely, általában kerek vagy nyolcszögletű formával rendelkezik. A modernebb verziók szögletesek. Különálló épület, de helyhiány esetén hozzáépülhet a teraszhoz, lehet teljesen zárt is. Épülhet fából, kőből vagy fémből, zárható fával, üveggel vagy polikarbonáttal, ponyvával.

Kerti pavilon építés

Pavilon példái


 
Kerti ház nemcsak szerszámok tárolásához:  manapság igen népszerű a kerti kuckó, mely csakis a pihenésről és kikapcsolódásról szól. Lehet félig nyitott, terasszal rendelkező épület vagy teljesen zárt, oldalán nagy felületű üveggel, melyen keresztül gyönyörködhetünk a természetben. Tökéletes játszótér gyerekeknek, de berendezhető baráti összejövetelekhez kényelmes kerti fotelekkel, puffokkal, kerti mozival, bárpulttal, kandallóval. Egyes kerti házak rendelkezhetnek konyhával vagy szaunával. A lehetőségeknek csak a fantázia és a rá szánt összeg szabhat határt.


kerti luxusház példái

Terasz a legpraktikusabb megoldás: épülethez kapcsolódó pihenő mely lehet zárt, fedett, vagy teljesen nyitott. A házból kilépve egyből elérhető. A terasz lehet modern vagy klasszikus, azonban ügyelni kell arra, hogy a ház elemeként, annak stílusához illeszkedjen. Ennek megfelelően érdemes kiválasztani a burkolatokat és a tetőfedő anyagokat is.  

Épülethez kapcsolódó terasz

terasz példái

Szempontok amely alapján kiválaszthatjuk a megfelelő kerti pihenőnket


Rendelkezésre álló hely: a legfontosabb tényező, mely befolyásolja a kerti pihenő típusának kiválasztását.
  Pénzösszeg: melyet szeretnénk ráfordítani
Kerti pihenő stílusa: ízlésünkhöz és a házunkhoz illeszkedő stílus kiválasztása nagyon fontos, azonban nem kell kötni az ebet a karóhoz, ízlésen keverhetőek a stílusok. Például ellenkező stílusok esetén törekedjünk az azonos anyag-és színhasználatra.
  Anyagok kiválasztása: érdemes hosszú távra tervezni, ezért fontos, hogy minőségi anyagokkal dolgozzunk. Például gerenda helyett rétegragasztott gerendákkal építkezhetünk, melyet megfelelő favédő szerrel kezelünk, a  napra hamar öregedő PVC  teraszburkolatok helyett választhatunk például olyan természetes anyagokat, melyek  újíthatóak és könnyen tisztíthatóak. Ilyen a thermowood teraszburkolat vagy fagyálló, csúszásgátló kerámiaburkolat.
  Fényviszonyok: minél világosabb egy terasz, annál barátságosabb, ezért ha árnyékosabb helyre építjük, érdemes nyitott, vagy átlátszó felületű verziót választani.  Erre  ad megoldást a nagyon népszerű polikarbonát lemez (Dual légkamrás profillemez), mely speciális kialakításának köszönhetően időjárás, UV és hőálló.

Szolgáltatásaink, termékkínálatunk

Ismerje meg termékkínálatunkat fatelepeinken és bemutatótermeinkben személyesen, vagy tekintse meg webáruházukban! Kerti pihenőhelyekhez ajánlott termékeink:
Fenyő fűrészáru: gerendák, deszkák, bramac lécek.
Rétegragasztott gerendák: egyedi méretre is!
Tetőzsindelyek: zsindelyek és kiegészítők.
Ereszcsatorna: előregyártott színes, és hagyományos illesztésű
Teraszburkolatok és faházelemek: termowood teraszburkolatok, vízvező és rönkprofilú faházelemek
Polikarbonát és profillemezek: légkamrás, hőszigetelő lemezek
Szauna építés szauna termékek: infraszauna, kombiszauna, finn szauna
Kivitelezés: kérjen ajánlatot kivitelezésre!
Termék kiszállítás: vállalunk termékkiszállítást debreceni fatelepünkről, maglódi fatelepünkről, üllői fatelepünkről,kunszentmártoni fatelepünkről a környező településekre is!

 

 Kérjen ajánlatot terasz, pergola és pavilon építésére, anyagkiszállításra luxus faházak, kerti szaunák építésére, kivitelezésére!

terasz építés , építési kivitelezés

VEGYE FEL A KAPCSOLATOT ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKKAL!



x-
--
»