A honlapunkon található árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatás mindenkori jogát fenntartjuk. Áraink a napi euró árfolyamtól függően változhatnak!
Pamnamfa.hu
Üllő, Pesti út 278.   •   +36 30 458 2134
Karrier   •   Pályázat   •   Blog
Pamnamfa.hu
Pamnamfa.hu
Pamnamfa.hu
-
0


Hogyan válasszunk megfelelő tetőfóliát?

A tetőfólia feladata, hogy megvédje a nedvességtől a szigetelőanyagokat. Ennek a nedvességnek a forrása lehet kültéri, például eső, vagy beltéri is, például pára.

Hogyan válasszunk megfelelő tetőfóliát?


A tetőfólia biztosítja, hogy a tetőfedés alatt lévő hőszigetelés és belső terek szárazak maradjanak, és védelmet nyújt a tetőfedés alatt lévő anyagoknak. 
A tetőfóliák két fő típusa a páraáteresztő és a párazáró fólia.
A páraáteresztő fólia egy olyan anyag, amely lehetővé teszi a pára eltávozását a tetőszerkezeten keresztül. Ez fontos ahhoz, hogy a tetőfedés alatt lévő anyagok ne penészedjenek meg. A páraáteresztő fóliákat általában egyszeresen átszellőztetett tetőszerkezeteknél használják. Ezeknél a tetőszerkezeteknél a tetőfedés alatt lévő hőszigetelés közvetlenül érintkezik a tetőfóliával. A páraáteresztő fólia lehetővé teszi, hogy a pára távozzon, és ne kerüljön a hőszigetelésbe.
A párazáró fóliákat általában kétszeresen átszellőztetett tetőszerkezeteknél használják. Ezeknél a tetőszerkezeteknél a tetőfedés alatt lévő hőszigetelés két réteggel van lefedve.  A kétszeresen átszellőztetett tetőszerkezeteknél van egy második légrés is, ami a tetőfólia és a hőszigetelés között helyezkedik el. Erre a légrésre azért van szükség, mert itt párazáró fóliát alkalmazunk és a lecsapódott nedvességet ez a légrés szellőzteti ki.
Mind az egyszeres, mind a kétszeres átszellőztetés esetén, belső fóliának a páraáteresztő tetőfóliákat alkalmazzuk!
 A tetőfólia tehát egy olyan fontos anyag, amely nélkülözhetetlen a tetőépítés során. Ha új tetőt épít, vagy a régi tetőt felújítja, akkor ne felejtse el a tetőfólia fontosságát. Vásároljon jó minőségű tetőfóliát, és biztosítsa, hogy a tetőszerkezete száraz és egészséges maradjon.
Kérjen ajánlatot: Fóliák és geotextiliák
Kérdése van? Beszéljünk!  +36 30 458 2134


x-
--
»